Image

DTZ: Danskar sätter högkvalitativa handelsfastigheter på marknaden

Handel Det sägs löpande i affärspress att danska kommanditsällskap har problem och därför vill sälja sina fastigheter. Problemen har sagts bero på dålig förvaltning, hög belåning och vakansproblem. Det stämmer för en del fastigheter eller för vissa ägare av fastigheter, men DTZ konstaterar att det bara är en del av sanningen.
Publicerad den 7 December 2011
Patrik Kallenvret. Bild: DTZ. Bild: DTZ
Patrik Kallenvret. Bild: DTZ.

En stor andel av kommanditsällskapen har finansierat sig hos banker som i dag vill avveckla sina fastighetskrediter. Under 2005-2007 betalades höga priser samtidigt som belåningsgraden ofta var hög. Idag är refinansieringsmöjligheterna begränsade för dessa sällskap.

Konsekvensen är att inte bara de problemfyllda objekten är till salu. Nu kommer också en annan våg av objekt ut på investerarmarknaden. Det är välkända fastigheter av hög teknisk kvalitet och ofta med långa hyresavtal med starka hyresgäster.

- Den intressanta sammanfattningen är att svårigheten att omfinansiera faktiskt skapar högkvalitativa investeringsmöjligheter. Detta är ett segment i marknaden vi lägger stor kraft på i dag. Vi är övertygade om att flera försäljningar kommer genomföras inom kort i starka handelsområden i både Sverige och Finland, säger Patrik Kallenvret, vice vd på DTZ.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige