Image
Doxas vd Victor Persson. Idag meddelar de att Doxa vill vidga översynen av strategiska alternativ för Sernekes bygg- och entreprenadverksamhet
Doxas vd Victor Persson. Idag meddelar de att Doxa vill vidga översynen av strategiska alternativ för Sernekes bygg- och entreprenadverksamhet Bild: Serneke/Doxa

Doxa kan komma att sälja Serneke

Bolag Doxa har beslutat att utvidga översynen av strategiska alternativ för Sernekes bygg- och entreprenadverksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 23 Augusti 2023

Bakgrunden är att Doxa i april offentliggjorde ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Serneke Group, vilket sedan fullföljdes och förklarades ovillkorat i juni. Vid offentliggörandet av erbjudandet presenterade Doxa avsikten att behålla Sernekes landbank och projektutveckling samt att renodla verksamheten till ett bygg- och entreprenadbolag, för att sedan dela ut detta till Doxas aktieägare och i samband därmed särnotera bolaget.

"Sådana alternativ kan, utöver det tidigare kommunicerade alternativet om utdelning och särnotering, inkludera en försäljning av bolaget, specifika tillgångar såväl som andra strategiska transaktioner", skriver Doxa som har anlitat ABG Sundal Collier som finansiell och strategisk rådgivare för detta ändamål.

Bolaget har inte fastställt en tidplan för slutförandet av översynen.

"Med förbehåll för vad som gäller för bolagets löpande informationsgivning i enlighet med gällande lagar och regler åtar sig inte Doxa att göra några ytterligare offentliggöranden avseende utforskandet av strategiska alternativ förrän slutgiltiga beslut har fattats av bolagets styrelse", uppger bolaget.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige