2013 öppnades den första Fritidsbanken i Sverige. Idén bygger på att vara ett bibliotek med sport och friluftsprodukter i syfte att ge oanvänd utrustning nytt liv och som stimulerar en aktiv fritid. Fritidsbanken är till för alla och att låna utrustningen är alltid gratis. På kort tid har konceptet gått från en enskild Fritidsbank till att finnas i en tredjedel av landets kommuner. Fritidsbanken Sverige är en ideell, nationell förening som äger varumärket Fritidsbanken. Uthyrningen sker med Borlänge kommun som hyresgäst och ansvarig för verksamheten.
– I vår nämndplan betonar vi att ett rikt utbud av kultur- och fritidsverksamhet främjar hälsa och livskvalitet och gör Borlänge till en attraktiv kommun att leva och bo i. Vi har redan ett brett föreningsliv i vår kommun och etableringen av Fritidsbanken underlättar ytterligare för människor att utöva och ta del av kultur-, idrotts- och fritidsaktiviteter, oavsett ekonomiska förutsättningar. Den centrala placeringen på Borganäsvägen innebär en svårslagen tillgänglighet, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.
Borlänge är under stor utveckling där bland annat den nya centrala placeringen av högskolans campus och flertalet företagsetableringar ger förutsättningar för fortsatt tillväxt. Beslutet om en etablering av Fritidsbanken i Borlänge kommun fattades på kultur- och fritidsnämndens sammanträde i februari 2022.
– Det händer mycket i Borlänge och efterfrågan av moderna lokaler från både kontors- och serviceföretag ökar. Ett mixat utbud av olika verksamheter är viktigt för stadens fortsatta attraktionskraft och det känns riktigt kul att vara med och etablera Fritidsbanken – ytterligare en aktör för ett aktivt och hälsosamt liv, säger Tobias Norestrand, kommersiell förvaltare, Diös Borlänge.
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.