Image
Klarabos fastighet på Sveagatan i Borlänge.

Klarabo hyr ut kontorslokaler till Isolerab i Borlänge

Uthyrning Klarabo har tecknat ett tvåårigt hyresavtal omfattande 400 kvadratmeter kontorslokaler till Isolerab på Sveagatan i Borlänge. Det årliga hyresvärdet uppgår till 0,5 miljoner kronor och avtalet löper från den 1 november 2023.


Koppartallens vd Katarina Hultqvist.

Så vill Koppartallen lösa inflyttningen till den gröna industrin

Bostäder Bastu, vallaboda och vinterträdgård. Det är några av ingredienserna som Koppartallen vill lägga i deras nya bostadskoncept i Borlänge. Det är med lyx och sociala ytor som den inflyttad arbetskraften till den gröna industrins framfart ska lockas att stanna kvar. Katarina Hultqvist, vd för Koppartallen, berättar att de redan nu har en dialog med företagen; "De ser det som en konkurrensfördel".


Handelsbanken öppnar nytt på Borganäsvägen i centrala Borlänge.

Diös utvecklar för Handelsbankens satsning i centrala Borlänge

Uthyrning I november tar Handelsbanken plats i ett nytt, modernt bankkontor hos fastighetsägaren Diös på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Hela verksamheten kommer att samlas på ett våningsplan som omvandlas till attraktiv kontorsyta anpassad för rådgivning och nätverkande för Handelsbankens kunder.


Kvarteret Sigrid i centrala Borlänge.

Diös utvecklar kontor för Lyko i Borlänge

Uthyrning Lyko satsar i Borlänge ­och tredubblar sina kontorsytor i Borlånge centrum. Flytten till Diös lokaler innebär att de tredubblar sin kontorsyta, som utformas med fokus på att skapa en långsiktig och identitetsstark mötesplats för både medarbetare och besökare. Inflyttning beräknas ske i november.


Fastigheten innehåller Scandic hotell samt ett mindre antal bostäder.

Diös avyttrar fastighet i Borlänge för 200 miljoner

Transaktioner Fastighetsbolaget Diös avyttrar en hotellfastighet i Borlänge och köpare är Midstar Hotels. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 14 000 kvadratmeter och frånträde sker 1 juni 2023.


Knut Rost, vd för Diös.

Diös utvecklar för Fritidsbankens etablering i Borlänge centrum

Uthyrning I början av 2023 öppnar Fritidsbanken i Borlänge, granne med blivande Friskis & Svettis på Borganäsvägen i centrum. Fastighetsägaren Diös utvecklar nu de 1 000 kvadratmeter stora lokalerna till att inrymma sport- och fritidsprodukter att låna för ett flertal aktiviteter. Invigning beräknas ske efter årsskiftet.


Klarabo tecknar hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge.

Klarabo tecknar hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge

Uthyrning Klarabo har tecknat ett fyraårigt hyresavtal omfattande drygt 2 000 kvadratmeter med Polismyndigheten på Forskargatan 10 i Borlänge. Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 miljoner kronor och kommer öka Klarabos intjäningsförmåga med motsvarande belopp då lokalen varit vakant sedan 1 april 2022. Tillträde sker den 1 september.


Philip Söderqvist, Andreas Birgersson och Per Nisses.

ABG Fastena köper logistik i Borlänge

Transaktioner ABG Fastena köper logistik i Borlänge. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 22 500 kvadratmeter och fastighetens tomtareal omfattar nästan 90 000 kvadratmeter. Säljaren, som också är hyresgäst, tecknar ett 15-årigt hyresavtal i samband med transaktionen.


Tunagården i Borlänge.

Vectura förlänger och bygger ut för Borlänge kommun

Uthyrning Äldreboendet Tunagården, vid Romme i Borlänge kommun, förvärvades av Vectura för cirka tre år sedan med Borlänge kommun som hyresgäst. Nu skriver Borlänge kommun ett nytt avtal med Vectura för Tunagården som kommer att renoveras och byggas till. Genom renoveringen och tillbyggnaden skapas ytterligare lägenheter inklusive lokaler för hemtjänst och tillagningskök. Boendet kommer att växa från 3 625 till cirka 6 450 kvadtratmeter och utökas till sammanlagt 80 lägenheter.


NCC bygger för Diös i Borlänge.

NCC bygger för Diös i Borlänge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Diös bygga Liljanhuset i Borlänge till en ny högskolebyggnad. Affären är en totalentreprenad i partnering och har ett ordervärde på drygt 400 miljoner kronor.


Annie Franzon, transaktionschef på Diös.

"Northvolt blir en katalysator"

Bolag Diös fortsätter sin tillväxtresa med nya förvärv i Skellefteå, Falun och Borlänge. Bolagets transaktionschef Annie Franzon berättar för Fastighetssverige hur Diös vill växa i Falun och Borlänge, betydelsen av Northvolts etablering i Borlänge och om tillväxtplanerna för 2022.


Knut Rost, vd för Diös.

Diös köper för över en halv miljard

Transaktioner Diös förvärvar tolv fastigheter i Borlänge och Falun. Fastigheterna innehåller bostäder, hotell och kommersiella lokaler och kompletterar bolagets befintliga bestånd. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 564 miljoner kronor och säljare är Mecastell Förvaltnings AB. Tillträde sker den 1 april 2022.


Catena bygger ut och förlänger avtal i Borlänge.

Catena bygger ut och förlänger avtal i Borlänge

Bygg/Arkitektur Catena investerar 90 miljoner kronor i en tillbyggnation för hyresgästen Ica.


Sture Nilsson, vd för Byggpartner.

Byggpartner och Borlänge kommun bygger tre förskolor

Bygg/Arkitektur Byggpartner har skrivit kontrakt med Borlänge kommun för genomförande av tre olika förskoleprojekt. Projekten ska genomföras i en så kallad strategisk partnering.


Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Förvärvar handelsfastighet i Kupolen-området

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om förvärv av en handelsfastighet om drygt 11 000 kvadratmeter i Kupolen-området i Borlänge. Till de största handelshyresgästerna hör Willy:s, Stadium Outlet, Myrorna samt Skohuset. Säljare är Sten & Ström via dotterbolag.


NCC har lagt ner planerna på att utveckla kontor vid Borlänge stationsområde.

Byggjätte slopar Wingårdhritad storsatsning

Bygg/Arkitektur Storslagna Borlängeplanerna nedlagda. Fastighetssverige berättar mer.


Andreas Wahlén.

NP3 köper för 220 miljoner och säljer för 120 miljoner

Transaktioner NP3 köper industri- och handelsfastigheter för 220 miljoner och säljer kontorsfastigheter för 120 miljoner kronor.


Diös förvärvar ytterligare en kontorsfastighet i Borlänge.

Diös förvärvar kontorsfastighet i Borlänge

Transaktioner Nu är det klart att Diös förvärvar en modern kontorsfastighet på Humanistgatan i Borlänge. I den fullt uthyrda fastigheten finns bland annat Sweco, Skanska, Mockfjärds och Borlänge kommun som hyresgäster. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 80 miljoner kronor. Säljare är Fastighets AB Hushagen och tillträde sker 1 juni.


Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter – en i Borlänge och två i Gävle – i en bytesaffär med NP3.

Diös i bytesaffär med NP3 i Borlänge och Gävle

Bolag Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter – en i Borlänge och två i Gävle – i en bytesaffär med NP3. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 miljoner kronor och för de avyttrade fastigheterna till 125 miljoner kronor. Tillträdet sker 1 april.


Gylle skola.

...Och bygger grundskola i Borlänge för cirka 620 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Borlänge kommun om att bygga nya Gylle grundskola. Uppdraget omfattar cirka 19 000 kvadratmeter nybyggnation samt en mindre ombyggnation. Kontraktet är värt cirka 620 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i fjärde kvartalet 2020.