Image
Fastigheten innehåller Scandic hotell samt ett mindre antal bostäder.
Fastigheten innehåller Scandic hotell samt ett mindre antal bostäder. Bild: Diös

Diös avyttrar fastighet i Borlänge för 200 miljoner

Transaktioner Fastighetsbolaget Diös avyttrar en hotellfastighet i Borlänge och köpare är Midstar Hotels. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 14 000 kvadratmeter och frånträde sker 1 juni 2023.
Publicerad den 17 Maj 2023

Majoriteten av den avyttrade fastigheten innehåller hotell samt ett mindre antal bostäder. Största kommersiella hyresgäst är Scandic. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det andra kvartalet 2023.

– Vi fortsätter att vara aktiva på transaktionsmarknaden och göra strategiska affärer som skapar utrymme för tillväxt och utveckling. Vi är väldigt glada att sälja till Midstar Hotels som arbetar fokuserat med hotellfastigheter och önskar dem varmt välkomna till Borlänge, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

Midstar Hotels är ett fastighetsbolag som specialiserar sig på hotell med bestånd i Sverige, Norge och Danmark och vill ta ansvar för långsiktig hållbarhet och lönsamhet för hela affären.

– Borlänge är en spännande stad i tillväxt och vår nya fastighet passar vår portfölj väl. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med våra hyresgäster, säger Marc Henriksen, Partner, Midstar Hotels.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige