Image
Borlänges nya polishus, enligt arkitektvisionen.
Borlänges nya polishus, enligt arkitektvisionen. Bild: AG Arkitekter

Hemsö tecknar hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge

Uthyrning Hemsö har tecknat 15-årigt hyresavtal med Polismyndigheten för ett nytt polishus i Borlänge. Avtalet innebär uthyrning av 21 000 kvadratmeter till ett årligt hyresvärde om cirka 45 miljoner kronor.
Publicerad den 12 December 2023

Det nya polishuset ersätter polisens nuvarande lokaler från mitten av 70-talet och kommer att ligga centralt i Borlänge. Hyresavtalets giltighet har varit villkorat av ett godkännande från regeringen, vilket fattades den 30 november 2023. En samverkansentreprenad är upphandlad och tilldelad entreprenören SSEA.

– Det är glädjande att regeringen nu har godkänt hyresavtalet så att vi kan gå vidare mot en byggstart, säger Emma Karlsson, projektutvecklare på Hemsö. Vi ser fram emot att utveckla ett modernt och effektivt polishus utifrån det polisiära arbetets förutsättningar. Polisen är en av våra största hyresgäster och vi har tidigare hjälpt dem med om- och nybyggnationer av polishus i bland annat Rinkeby och Umeå.

– En stark polisiär närvaro och en lokalt förankrad polis är viktigt för alla samhällen. Att de nu bygger nya moderna lokaler är väldigt positivt och en förutsättning för att också Borlänge ska fortsätta få del av den utbyggnad av polisväsendet som är nödvändig, säger Erik Nises, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige