Image
Kronofogdemyndigheten flyttar till nya lokaler i Umeå.
Kronofogdemyndigheten flyttar till nya lokaler i Umeå. Bild: Diös

Diös tecknar nytt hyresavtal med Kronofogden

Uthyrning Fastighetsägaren Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal om cirka 750 kvadratmeter verksamhetsanpassad kontorsyta på Nygatan i centrala Umeå. Inför inflyttningen, som beräknas ske i september 2025, genomgår lokalen en uppgradering med inslag av återbruk.
Publicerad den 26 Juni 2024

Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. Myndigheten har omkring 2 300 medarbetare utspridda på 32 orter i landet, varav ca 60 arbetar på kontoret i Umeå.
– Tillsammans skapar vi ett kontor med god tillgänglighet, en härlig arbets- och besöksmiljö och flexibla förutsättningar att anpassa utformningen i takt med att arbetssättet utvecklas. Vi är väldigt glada över att välkomna myndigheten till oss på Nygatan och ser fram emot att under kommande år utveckla ett riktigt ändamålsenligt kontor, säger David Nygren, uthyrare, Diös Umeå.

Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige