Image
Knut Rost, Peder Björk och Petter Stordalen.
Knut Rost, Peder Björk och Petter Stordalen. Bild: Diös

Diös och Nordic Choice byggstartar nytt hotell i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Första spadtaget för det helt nya Clarion-hotellet mitt i Sundsvall har tagits. Hotellet ses som en del av Diös strategi om stadsutveckling och ska bidra till en naturlig förstärkning av centrum. Spadtaget gjordes av Diös vd Knut Rost, Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen och kommun-styrelsens ordförande i Sundsvall Peder Björk.
Publicerad den 4 Mars 2019

När hotellet öppnar kommer det, förutom sina 270 rum, att erbjuda bland annat en takterrass med utsikt över Selångersån, restauranger och barer som kombinerar internationella och lokala influenser samt gym och spa. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats för både sundsvallsbor och stans besökare.
– Det känns fantastiskt att vi nu är igång med att bygga Sundsvallsbornas nya hotell och mötesplats. Vi hoppas att hotellet, tillsammans med utvecklingen av IN:Gallerian, blir det nya kvarteret, som bidrar till att fler människor vill vara i centrum. Vi har en mycket bra dialog med Sundsvalls kommun kring stadsutveckling, vilket detta projekt är ett bevis på. Och att vi gör detta tillsammans med vår samarbetspartner Nordic Choice Hotels är en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Under senvåren 2021 kommer vi att kunna slå upp dörrarna till det nya hotellet, vilket vi såklart ser mycket fram emot, säger Knut Rost, vd, Diös.
– Jag är oerhört glad över att vi fått förtroendet att förvandla Sveriges förmodligen vackrast belägna parkeringsplats till stans nya mötesplats. Dessutom har vi ambitionen att erbjuda Sundsvalls bästa arbetsplats när vi nästa år påbörjar rekryteringen av hotellets personal, säger Petter Stordalen, grundare, Nordic Choice Hotels.
– Sundsvall växer och vi är glada att både Diös och Nordic Choice Hotels vill vara med på den resan. Vi har under flera år rustat upp området kring Selångersån med syfte att göra det till en attraktiv plats för Sundsvallsborna. Den här satsningen gör att ytterligare ett steg tas i det arbetet och samtidigt blir området norr om Selångersån en mer livlig del av centrala Sundsvall, säger Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande, Sundsvall.

Arkitekterna bakom är Krook & Tjäder och Serneke Bygg har totalentreprenaden av hotellbygget.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige