Image
Umami park.
Umami park. Bild: Wallenstam

CTEK hyr hos Wallenstam i Umami Park

Uthyrning CTEK etablerar sig i området och flyttar in i Wallenstams miljöcertifierade nya lokaler.
Publicerad den 2 September 2024

Torsdag den 29 augusti invigde CTEK sina nya lokaler i Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg. Läget i Sundbyberg menar vd:n Henrik Fagrenius är strategiskt viktigt för bolaget, som är en internationellt ledande tillverkare av teknik för batteriladdning.
– För oss som säljer produkter i över 70 länder är Umami Park här i Sundbyberg helt rätt. Nu har vi moderna lokaler i anslutning till innerstaden och nära till flygplatserna Bromma och Arlanda. Sen är Umami Park en plats där flera företag med hållbarhetsfokus samlats, och vi räknar oss definitivt dit, säger Henrik Fagrenius.

Redan för 27 år sedan startade det som sen skulle bli CTEK, när uppfinnaren Bengt Wahlqvist skapade världens första "smarta batteriladdare" för tolvvolts bilbatterier. I dag är CTEK ett välkänt varumärke som levererar teknik både under eget varumärke och till stora internationella bilföretag och laddoperatörer. Företaget har 200 anställda på olika platser i Sverige, varav cirka 20 får sin nya arbetsplats i Umami Park.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige