Image
Corems fastighet Majorna 219:7 i Göteborg.
Corems fastighet Majorna 219:7 i Göteborg. Bild: Corem

Corem tecknar sexårigt avtal med Kustbevakningen

Uthyrning Corem har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Kustbevakningen avseende 3 557 kvadratmeter i fastigheten Majorna 219:7 i Göteborg. Lokalerna kommer att rymma Kustbevakningens Göteborgskontor med arbetsplatser för cirka 90 anställda. Inflyttning planeras till andra kvartalet 2026.
Publicerad den 26 Juni 2024

Fastigheten Majorna 219:7 ligger längs Göta älv i stadsdelen Majorna, strax utanför trängselskattzonen, med bra kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter. Den har också ett bra skyltläge mot infartsleden Oskarsleden och älven.
– Det är glädjande att Kustbevakningen valt att etablera sig i här. Som ny hyresgäst bidrar Kustbevakningen positivt till att stärka Majorna och till den utveckling som sker framöver i området. Tillsammans med hyresgästen kommer vi nu att göra anpassningar av lokalen, säger Anna Lidhagen-Ohlsén, fastighetschef på Corem.

Uthyrningen till Kustbevakningen är den senaste i en rad uthyrningar som avtalats i fastigheten Majorna 219:7 de senaste månaderna. I maj kommunicerades att 3D-print aktören Freemelt flyttar dit.
– På kort tid har vi tecknat avtal med två mycket starka aktörer i fastigheten. Det visar på en väl fungerande kontorshyresmarknad och på att Corem kan erbjuda konkurrenskraftiga lokaler, säger Anna Lidhagen-Ohlsén, fastighetschef på Corem.
– Nu fortsätter uthyrningsarbetet för att hitta de rätta aktörerna till återstående vakanta ytor.

Förutom Kustbevakningen och Freemelt är även Senab hyresgäst i fastigheten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige