Image

Corem köper mer i Mölnlycke

Transaktioner Corem gör nu ytterligare ett förvärv i Mölnlycke logistikpark. Transaktionen omfattar två nyuppförda byggnader som uppfyller kraven för Green Building-certifiering. Fastigheten har en total uthyrbar area om 17 000 kvadratmeter och affären har ett underliggande fastighetsvärde om 181 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Februari 2014
Eva Landén. Bild: Corem Property Group
Eva Landén. Joakim Garfvé Bild: Next Step Group
Joakim Garfvé

Efter förvärvet innehar Corem totalt 35 500 kvadratmeter uthyrbar area till ett marknadsvärde om drygt 350 miljoner kronor i Mölnlycke logistikpark. De tillkommande byggnaderna rymmer fyra hyresgäster — Pilkington, Bibab (Spendrups distributionsbolag), Easton Sports och Apoteket med långa hyresavtal på upp till 15 år.

Säljare är Mölnlycke Logistikpark, som ägs, utvecklas och drivs av Next Step Group och Skagen Fastigheter. Förvärvet genomförs i bolagsform med ett planerat tillträde
den 1 april.

- Vi såg tidigt potentialen i den här platsen och är i dag mycket stolta över att vi på sex år har lyckats förvandla en bergtäkt till ett levande logistikcentrum. Genom de två etappförsäljningarna till Corem kan vi fokusera på nya spännande utvecklingsprojekt, säger Joakim Garfvé på Next Step Group.

- Fastigheterna som Corem förvärvat i etapp ett och två är hundra procent uthyrda. Det känns mycket bra att det är Corem som förvärvar även etapp två efter alla goda erfarenheter vi haft av samarbetet med dem kring det första förvärvet, säger Niclas Lumsden på Skagen Fastighets AB.

- Det här är en strategiskt viktig affär för Corem. Vi har som uttalad målsättning att stärka vår närvaro i Göteborgsregionen och Mölnlycke logistikpark har ett utmärkt geografiskt läge. Fastigheterna är också byggda med en hög standard, vilket innebär att de är attraktiva för långvarig närvaro av hyresgästerna och det är viktigt för oss, säger Eva Landén, vd Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige