Image
Fabeges Kvarter 1.
Fabeges Kvarter 1. Bild: Fabege

Coor flyttar sitt huvudkontor till Fabege

Uthyrning Fabege har tecknat tre hyresavtal med Coor omfattande totalt cirka 4 500 kvadratmeter i kontorsprojektet Kvarter 1, fastigheten Ackordet 1. Coor anlitas också som leverantör av service och trivsel till hyresgäster och besökare.
Publicerad den 5 Juni 2023

Coor hyr 3 158 kvadratmeter kontorsyta, 564 kvadratmeter konferensyta och 779 kvadratmeter deli- och restaurangyta i Kvarter 1. Samtliga avtal löper på sju år och har beräknat tillträde i oktober 2024 och januari 2025.

– Det känns mycket bra att flytta till nya moderna lokaler i Arenastaden och samtidigt kunna bidra med vår expertkompetens till kundupplevelsen i form av serviceleverans inom restaurang, lokalvård, reception och konferens, säger AnnaCarin Grandin, vd och Koncernchef på Coor.

Nyligen tecknades även avtal med Randstad, JM och SATS i Kvarter 1. Uthyrningsgraden i projektet uppgår till 66 procent i och med uthyrningen till Coor.

– Vi ser en trend på marknaden att kunderna efterfrågar moderna kontor i attraktiva lägen och uthyrningen till Coor är ett bevis på det. Det finns en god efterfrågan på resterande ytor och målsättningen är fastigheten är fullt uthyrd under 2023, säger Karl Henrik Lenneryd, Uthyrare Projekt på Fabege.

Utvecklingen av de nya stadskvarteren Haga Norra i Arenastaden omfattar 70 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och 1 000 nya bostäder, varav Kvarter 1 består av 27 000 kvadratmeter lokaler. Lokalerna kommer erbjuda ett brett serviceutbud med kontor, reception, konferens, gym, cykelgarage, kvarterskrog, butiker och flera mötesplatser, både i huset och runt hörnet. Fabeges totala investering i Kvarter 1 beräknas till cirka 1,4 miljarder kronor. Fastigheten certifieras enligt BREEAM-SE på nivån excellent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige