Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus på god väg mot tillväxtmålet

Bolag Cibus gjorde ett starkt första kvartal där hyresintäkterna uppgick till 23,5 miljoner euro, motsvarande kvartal i fjol blev hyresintäkterna 19,4 miljoner euro.
Publicerad den 5 Maj 2022

Förvaltningsresultatet blev 14,6 miljoner euro (11,6) och driftnettot uppgick till 21,8 miljoner euro (18,2).

Orealiserade värdeförändringar på fastigheter ingår i resultatet och uppgick till 26,5 miljoner euro (0,2). Efter skatt summerade resultatet till 35,5 miljoner euro (11,2).

Cibus vd Sverker Källgården betecknar årets första kvartal som händelserikt med fortsatt tillväxt i och med bolagets intåg på den danska marknaden med köpet av en portfölj innehållande 34 fastigheter värd cirka 280 miljoner euro.
– Vi är i och med det danska förvärvet på god väg mot vårt tillväxtmål att ha en fastighetsportfölj värd 2,5-3 miljarder euro i slutet av 2023. Marknaden är fortsatt stark och vi har en bra pipeline av prospekt i samtliga nordiska länder. Vi håller även ögonen öppna för nya marknader i Europa. Vi ser dock att den nordiska marknaden har mycket kvar att ge och är vår första prioritet, skriver han i delårsrapporten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige