Image
Catena tillträder fastighet i Kungsbacka.
Catena tillträder fastighet i Kungsbacka. Bild: Catena

Catena tillträder fastighet i Kungsbacka

Transaktioner Catena har förvärvat två nybyggda fastigheter i Fjärås, Kungsbacka via en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 246 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. I fredags skedde det första tillträdet.
Publicerad den 4 September 2023

De båda fastigheterna Äskatorp 4:9 och 4:26 ligger i nära anslutning till E6:an i Fjärås, söder om Kungsbacka. Säljare är fastighetsutvecklaren BRA-koncernen som nu har färdigställt Äskatorp 4:9 så att Catena kan tillträda. Hyresgäst i den färdigställda anläggningen är Nordic Labtech AB som utvecklar och tillverkar högteknologiska labbprodukter.

På den andra fastigheten, Äskatorp 4:26 med tillträde Q1 2024, kommer Strihl Scandinavia AB och Seagull-Eye Logistics AB att hyra ytor. Strihl Scandinavia AB tillverkar och säljer belysningsmateriel och är en del av industrigruppen Indutrade. Seagull-Eye Logistics AB är en del av Seagull Group med fokus på funktionella kläder under varumärkena Five Seasons, Norrsken, Snoot och N82.

– Det känns utmärkt att vi kan tillföra både spännande hyresgäster och fler kvalitativa fastigheter till portföljen, säger Catenas regionchef i Göteborg Jonas Arvidsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige