Image
Benny Thögersen.
Benny Thögersen. Bild: Axel Ohlsson

Catena ökar förvaltningsresultatet med 15 procent

Bolag Catena visar en stark start på året med ett fortsatt stabilt kassaflöde under det första kvartalet. Aktiv projektutveckling över tid och lägre räntekostnader är två faktorer som bidrar till det goda resultatet.
Publicerad den 26 April 2019

Rapporten i korthet:

• Hyresintäkterna ökade med 12 procent till 294,0 Mkr (263,2).
• Driftsöverskottet ökade med 16 procent till 223,2 Mkr (192,6).
• Förvaltningsresultatet ökade med 15 procent till 155,9 Mkr (135,9).
• Periodens resultat ökade till 245,8 Mkr (176,6), motsvarande ett resultat per aktie om 6,52 kr (4,72), varav värdeförändringar ingår med 157,4 Mkr (86,8).
• Substansvärde per aktie EPRA NAV ökade till 178,50 kr (155,92).

Vd:n Benny Thögersen kommenterar rapporten:
– Catena har goda förutsättningar att fortsätta växa även i händelse av avtagande tillväxt inom traditionell retail. Det räcker att blicka mot utvecklingen i Asien och framförallt Kina för att se tendensen och även i Sverige pekar trenden tydligt i en riktning – det är den digitalt drivna handeln som nu är detaljhandelns tillväxtmotor.
– Idag anpassar vi allt fler terminaler för en snabbare och mer komplex och individualiserad omnihandel med kapacitet att hantera större transaktionsmängder och kraftigt ökande andel konsumentordrar direkt från lager. Terminalernas placering är ännu mer central för att kunna maximera nyttan och minska transportbelastningen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige