Image

Bytesaffär i Malmö

Transaktioner Malmö stad byter till sig fastigheten Brännaren 9 i Sorgenfri och en industrifastighet längs Trelleborgsvägen. Carl F, som i dag äger fastigheten på Sorgenfri, får i sin tur mark i Norra Hamnen.
Publicerad den 31 Maj 2017
Kvarteret Brännaren i Sorgenfri, visionsvy från Agneslundsvägen. Bild: Ludvig von Hofsten, Malmö stad
Kvarteret Brännaren i Sorgenfri, visionsvy från Agneslundsvägen.

Malmö stads tekniska nämnd har godkänt ett bytesavtal med Carl F, som innebär att Malmö stad får fastigheterna Brännaren 9 i Sorgenfri och Hyllie 2:8 intill Trelleborgsvägen i utbyte mot fastigheterna Grundkallen 9 och Grundkallen 10 samt del av fastigheterna Hamnen 22:163 och Hamnen 22:164.

– Efter en lång och god förhandling har vi nu kommit överens med Carl F om ett bytesavtal som ger dem möjlighet till expansion i Norra Hamnen och som för stadens del innebär ett rejält kliv framåt i omvandlingen av Sorgenfri – från gamla industrier till ett nytt, spännande och centralt bostadsområde för många Malmöbor, säger Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare.

Fastigheten Brännaren 9 ligger längs med Agneslundsvägen i norra delarna av Sorgenfri. Den är 6 000 kvadratmeter stor och fullt bebyggd. En kontorsbyggnad mot gatan ska bevaras, medan övriga verkstads- och garagebyggnader rivs för att ge plats till uteytor för både förskola och grundskola som planeras byggas intill, samt en ny park.

Carl F är ett familjeägt företag som arbetar med avfalls- och materialhantering, kranbilar och containers. Företaget har funnits på samma adress sedan 1941. Nu avslutas en över 70 år lång epok i Sorgenfri.

– Vi lämnar ett logistiskt drömläge och en fantastiskt fin plats, som nu istället kommer staden till nytta. Samtidigt ser vi många praktiska fördelar med att all vår verksamhet koncentreras till ett och samma ställe, kring anläggningen i Norra Hamnen, säger Curt F Jönsson, vd för Carl F.

I och med bytesavtalet skapas möjligheter att realisera den planerade omvandling av kvarteret Brännaren i Sorgenfri.

– Det gläder mig att kunna göra det här bytet med Carl F, som hållit till så länge på tomten. Nu får vi möjlighet att gå vidare i utvecklingen av Sorgenfri med skola, förskola och attraktiva uteytor för barnen. Centrala Malmö växer ytterligare, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige