Image

Brinova bildar nytt bolag

AFFÄRER Brinova bildar ett nytt fastighetsbolag tillsammans med Katrineholms kommun. Bolaget ska specialiseras på logistikfastigheter.
Publicerad den 11 Februari 2008

Det gemensamma bolaget ska exploatera mark, uppföra, hyra ut och förvalta logistikfastigheter och utveckla Sandbäckens industriområde i anslutning till den planerade godshanteringsterminalen.

Avtalet föreslås gälla tio år framåt och för att bli giltigt krävs slutgiltigt godkännande av kommunfullmäktige i Katrineholm och Brinovas styrelse.

- På ytterligare ett strategiskt bra läge få vi möjlighet att tillsammans med Katrineholms kommun förbättra infrastrukturen till det bättre, både ur miljöaspekt och effektivitet, tillsammans med det företagsnätverk som vi samtidigt skapar, säger Brinovas vd Anders Silverbåge i en kommentar.

- Vi ska utnyttja vårt egenutvecklade modulkoncept till det yttersta när vi bygger en ny logistikanläggning med den fördel som läget och järnvägen ger " säger Brinovas vice vd Mikael Halling i en kommentar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige