Image

Boultbee säljer till bostadsrättsförening i Västerås

TRANSAKTIONER Boultbee säljer fastigheten Loke 29 i Västerås till en nybildad bostadsrättsförening. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 25,5 miljoner kronor.
Publicerad den 11 November 2008

Fastighetsbolaget Boultbee förvärvade fastigheten Loke 24 våren 2005, i vilken 17 bostadslägenheter var belägna. Efter en tredimensionell fastighetsbildning, då Loke 29 skiljdes från Loke 24, har nu bostadsrättsföreningen förvärvat fastigheten efter det att stämmobeslut i föreningen fattats.

- Vi tycker att det är roligt att affären blir av. Alla är positiva till att vi har fått köpa våra bostadsrätter och ser ljust på framtiden, säger Ingrid Persson, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Totalt säljs 17 bostäder i Loke 24 till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 25,5 miljoner kronor och en uppskattad direktavkastning om 4,4 procent. Fastigheten uppgår till 1 506 kvadratmeter varav 1 054 kvadratmeter är bostadslägenheter.

- Affären visar att det fortfarande finns affärsmöjligheter på marknaden och att bostadsrättsföreningar är intresserade av att köpa bostadsrätt till sina lägenheter. Både vi och bostadsrättsföreningen har gjort en bra affär som bägge parter är nöjda med, säger Bo Falk, vd för Boultbee i Sverige.

Bostadsrättsföreningen tillträdde fastigheten den 7 november efter att över 90 procent av föreningens medlemmar röstat ja till förvärvet.

Rådgivare i affären för Boultbee var Joachim Pelles på Tenzing.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige