Image
Bonnier Fastigheter köper av Wallenstam i Uppsala.
Bonnier Fastigheter köper av Wallenstam i Uppsala. Bild: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter köper av Wallenstam i Uppsala

Transaktioner Bonnier Fastigheter fortsätter sin tillväxtresa och gör ännu ett förvärv när man köper en kommersiell fastighet i toppläge i centrala Uppsala av Wallenstam.
Publicerad den 9 Mars 2023

Fastigheten Dragarbrunn 20:6 med adress Kungsgatan 47 omfattar cirka 3 000 kvadratmeter kontor och lägenheter. Större delen av fastigheten totalrenoverades 2017 och håller mycket god standard. Säljare är Wallenstam.

Dragarbrunn utgör ett bra komplement till bolagets befintliga bestånd i Uppsala då det är en kontorsfastighet med mindre lokaler i ett mycket centralt läge, vilket gör att Bonnier Fastigheter kan bredda erbjudandet.

Bolagets satsning i Uppsala är långsiktig med ambitionen att vara ett av de ledande fastighetsbolagen i staden. Bonnier Fastigheter förvärvade Centralhuset i Uppsala år 2018 och har sedan dess även förvärvat Muninhuset och Cykelfabriken samt utvecklat projektet Munin NXT.

Efter detta förvärv äger och förvaltar Bonnier Fastigheter cirka 70 000 kvadratmeter i Uppsala. Genom bolaget Hemmaplan så äger man även Gottsunda Centrum.
– Vi ser fram emot att ta över ägandet och den fortsätta utvecklingen av denna redan välförvaltade fastighet, som passar fint in i vårt befintliga bestånd. Också trevligt att fortsätta vår goda relation med Wallenstam, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

– Det känns väldigt bra att få lämna denna fina centrala fastighet vidare till Bonnier Fastigheter och därigenom återigen få göra en affär med varandra, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige