Image
Forrest Gate.
Forrest Gate. Bild: Bonava

Bonava startar produktion av bostäder i Baltikum

Bygg/Arkitektur Bonava startar produktionen av ett nytt projekt om 101 bostäder i Vilnius, Litauen. Produktionen har även startats i den andra och avslutande etappen om 81 bostäder i Tallinn, Estland och i Riga, Lettland, om 58 bostäder.
Publicerad den 27 Mars 2024

I Litauens huvudstad Vilnius startas produktionen av det nya grannskapet Forest Gate. Det aktuella projektet är beläget i det större bostadsområdet Fabijoniskes, knappt sju kilometer utanför Vilnius.

Samtidigt har Bonava nyligen genomfört två ytterligare produktionsstarter i Baltikum. I Estlands huvudstad Tallinn har produktionen startats av den andra och avslutande etappen, 81 bostäder, i grannskapet Pikaliiva Kaarmajas.

I Lettlands huvudstad Riga har 58 bostäder i projektet Blumendales majas nyligen produktionsstartats. Byggstarten inbegriper den andra fasen av projektet och det framtida femvåningshuset kommer att innefatta 58 miljövänliga och funktionella bostäder.

Gemensamt för de tre projekten är att solpaneler ska installeras på taken och att de tillhörande parkeringsplatserna kommer att ha förberedd infrastruktur som gör det enkelt för de boende att installera laddstationer för elbilar. Vidare kommer det även att skapas en cykelverkstad för de boende att nyttja.

Forest Gate i Vilnius förväntas färdigställas under det tredje kvartalet 2025, Pikaliiva Kaarmaja i Tallinn, Estland, förväntas färdigställs under det fjärde kvartalet 2024 och Blumendales Majas i Riga förväntas färdigställas under det första halvåret 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige