Image
Bonava Simonsveedel.
Bonava Simonsveedel. Bild: Bonava

Bonava säljer och bygger nytt i Tyskland

Bygg/Arkitektur Bonava säljer ett bestånd hyreslägenheter i Köln, Tyskland, till en av läkemedelsbolaget Bayers pensionsfonder. Man startar också produktion av 38 bostäder till konsument i det aktuella grannskapet.
Publicerad den 12 September 2023

Bonava prioriterar i dagsläget att öka försäljning och kassaflöde för att starta bärkraftiga projekt. I projekt till investerare förhandlar Bonava fram löpande betalningsplaner, vilket betyder att de genererar positivt kassaflöde redan från start.

– Att vi i rådande marknadsläge stänger den här affären är ett styrkebesked. Vi arbetar intensivt med att anpassa våra erbjudanden efter de behov som våra kunder och investerare uttrycker. I Köln startar vi ett stort kassaflödesgenererande projekt tack vare att vi konverterar från konsumentprojekt till investerarprojekt, säger Peter Wallin, vd och koncernchef för Bonava.

Köln är en av de städer där det just nu råder högst aktivitet. I området Simonsveedel skapar Bonava ett grannskap om totalt cirka 290 bostäder i sex flerbostadshus med 166 tillhörande parkeringsplatser i två underjordiska garage. Projektet beräknas färdigställas och resultatavräknas 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige