Image

Besqab köper av Fabege i Hammarby Sjöstad

Transaktioner Besqab köper byggrätter för 70 bostadsrättslägenheter i Hammarby Sjöstad av Fabege. Det underliggande fastighetsvärdet är 148 miljoner kronor – Fabege gör ett resultat på försäljningen på 70 miljoner kronor före skatt och 85 miljoner kronor efter skatt.
Publicerad den 31 Mars 2014
Anette Frumerie. Bild: Pixprovider/David Schmidt
Anette Frumerie.

Den obebyggda fastigheten Luma 3 ligger intill Lumafabriken och är detaljplanelagd för bostäder.

- Vi har utvecklat fastigheten med en byggrätt för bostäder och det är i linje med vår affärside att före genomförandet sälja till en bostadsproducent, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Besqab planerar att uppföra cirka 70 bostadsrättslägenheter med en preliminär försäljningsstart hösten 2014.

- Vi är mycket nöjda med förvärvet av byggrätter i Hammarby Sjöstad. Det ligger helt i Besqabs långsiktiga strategi och passar väl in i vår byggrättsportfölj, säger Anette Frumerie, vd på Besqab.

- Det här är ett mycket fint kompletteringsprojekt i befintlig stadsmiljö. Förutsättningarna är mycket goda för att skapa hem som har kvalitéer utöver det vanliga, säger Johan Westring, chef för affärsutveckling och exploatering på Besqab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige