Image

”Stopp för ombildningar i förorterna”

POLITIK Den nybildade organisationen SBB, Sveriges Bostadsrättsbildare, sågar oppositionens förslag om hårdare regler kring ombildningar till bostadsrätt.
De menar att de rödgrönas förslag skulle stoppa ombildningar i förorterna.
Publicerad den 26 April 2010

Oppositionen har föreslagit att kravet på andelen hyresgäster som ska säga ja till en ombildning för att den ska gå igenom ska höjas från två tredjedelar till 75 procent.

- Det är väldigt få ombildningar i förorterna där man initialt kommit upp till 75 procent på en köpstämma, säger SBB:s ordförande Petter Brolin till Dagens Industri.

- Oppositionens förslag får sannolikt till följd att det kommer att fortsätta genomföras ombildningar i de mest attraktiva områdena i de centrala delarna av storstäderna, medan det är betydligt svårare att få igenom ombildningar i förorter som Tensta, Skärholmen och i Brandbergen.

SBB bildades i början av året och har i dag elva medlemsföretag som i sin tur hanterar ungefär hälften av ombildningarna i Sverige. Förra året uppgick företagens försäljningssumma till elva miljarder kronor, enligt Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige