Image
Åsa Hedenberg.
Åsa Hedenberg. Bild: Specialfastigheter

Åsa Hedenberg slutar som vd för Specialfastigheter under 2023

Bolag Efter snart nio år som vd i bolaget har Åsa Hedenberg informerat Specialfastigheters styrelse genom dess ordförande att hon önskar lämna sitt uppdrag. Åsa Hedenberg kommer att arbeta kvar som vd i bolaget till 30 juni 2023 för att säkerställa en ordnad överlämning.
Publicerad den 13 Oktober 2022

Åsa Hedenberg tillträdde som verkställande direktör den 1 april 2014. Samhällsutvecklingen har på senare år bidragit till ökad efterfrågan på Specialfastigheter som hyresvärd. Under Åsa Hedenbergs ledning har verksamheten och organisationen anpassats för att möta det ökade behovet av säkerhetsfastigheter.
– Att i konkurrens med det privata näringslivet driva ett statligt fastighetsbolag med fokus på säkerhet och hållbarhet i en tid då dessa frågor blivit allt viktigare, är enormt spännande och utvecklande. Det är med vemod jag lämnar Specialfastigheter men jag ser fram mot att kunna bidra med min kompetens i en mer fri roll framöver, säger Åsa Hedenberg.
– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till Åsa för hennes värdefulla arbete under nästan nio år i bolaget. Under Åsas ledning har Specialfastigheter utvecklats från att vara ett förvaltande bolag till att nu vara ett fastighetsbolag som jobbar intensivt med projektutveckling av både nya och befintliga fastigheter för kunder med behov av säkerhet, med bibehållet fokus på förvaltningen, säger Eva Landén, styrelseordförande för Specialfastigheter Sverige AB.

Styrelsen inleder omgående processen med att rekrytera en efterträdare som kan möta kundernas behov av säkerhetsfastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige