Image
Magnus Andersson, vd Aros Bostad.
Magnus Andersson, vd Aros Bostad. Bild: Aros Bostad

Aros Bostad ökar vinsten

Bolag Aros Bostadsutveckling minskar intäkterna men ökar vinsten i det andra kvartalet.
Publicerad den 26 Augusti 2022

Intäkterna sjönk 18,4 procent till 168,1 miljoner kronor (206,1). Samtliga siffror är enligt segmentsredovisning. Totalt såldes 896 bostäder under kvartalet (42). Produktionsstarter var 192 stycken (104). Totalt har Aros Bostadsutveckling 973 bostäder i produktion (633).

Rörelseresultatet blev 24,7 miljoner kronor (14,8), med en rörelsemarginal på 14,7 procent (7,2).

Resultatet före skatt var 23,9 miljoner kronor (13,9). Resultatet efter skatt blev 23,8 miljoner kronor (13,9). Resultat per aktie hamnade på 0,63 kronor (0,40).

– Efterfrågan på våra bostäder har varit god under kvartalet i samtliga projekt som varit till försäljning, uppger vd Magnus Andersson i rapporten. Han lyfter även fram den stora strukturaffären som görs med Alm Equity.

– Med försäljningen av en stor portfölj av hyresrättsfastigheter och pågående strukturaffär med Alm Equity tar vi ett stort steg mot att bli en av Storstockholmsregionens ledande bostadsutvecklare, helt i linje med vår nya affärsplan.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige