Image

Ångkraftverk i Västerås blir hotell

Bygg/Arkitektur Hundra år efter starten öppnar ångkraftverket Kokpunkten i ny skepnad hösten 2017.
Publicerad den 9 December 2015
Ångkraftverket Kokpunkten. Bild: Imtech
Ångkraftverket Kokpunkten.

Ångkraftverket i Västerås ska förvandlas till hotell efter den ombyggnad som nu pågår. Imtech utför installationer för värme, sanitet och kyla i det 18 våningar höga hotellet med 220 rum, spa, relaxavdelning, restauranger och skybar på taket.

Ordervärdet uppgår till drygt 22 miljoner kronor. Arbetet startade i våras och avslutas i augusti 2017. Beställare är Kokpunkten Fastighets AB.

– I princip bygger man ett "hus i huset" eftersom fasaden inte får förändras då huset är klassat som byggnadsminne. Det är ett ansvarsfullt uppdrag att arbeta i en gammal kulturbyggnad som denna, berättar projektledare Leif Jangholt.

– Det är ett omfattande projekt där vi utför VS-installationer i gästrummen, spa-avdelningen med både inom- och utomhuspool samt i två stora restaurangkök, där vi även ansvarar för kyla, fortsätter han.

Företaget bakom hotellkonceptet, ESS Group, ska i samverkan med Peab förverkliga visionen om att skapa ett destinationshotell av det tidigare ångkraftverket. Mycket av det ursprungliga innanmätet bevaras med synliga tegelväggar och järnbalkar.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige