Image
ALM Equity har tilldelats en markanvisning på Årstafältet.
ALM Equity har tilldelats en markanvisning på Årstafältet. Bild: ALM Equity

ALM Equity får markanvisning på Årstafältet

Bolag ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad har, via sitt bolag Småa AB, tilldelats en markanvisning på Årstafältet i etapp 2n. Preliminär byggrätt är på cirka 2 000 kvadratmeter BTA kontor och verksamhetslokaler. Marken kommer överlåtas som äganderätt med preliminärt tillträde 2024. Detaljplanearbetet pågår och ett antagande av detaljplanen beräknas ske under Q4 2020.
Publicerad den 19 Juni 2020

Etapp 2n ligger i Årstafältets norra delar och kvarteret har ett mycket bra och centralt läge med närhet till tvärbanan och den kommande tunnelbanan samt parken, torget och livsmedelsbutik. Byggrätten består av en huskropp i fem våningar som kommer rymma kontor med butiker i gatuplan.

– Det är riktigt kul att få ytterligare en markanvisning i det bästa läget på Årstafältet. Kvarteret ligger med närhet till spårbunden trafik och rekreationsytor, vilket ger ett naturligt flöde av människor och därigenom skapar ett attraktivt läge för både butiker och kontor. Tillsammans med den tidigare markanvisningen i grannkvarteret, får vi möjlighet att skapa en helhet, ett community, med bostäder, butiker och kontor i det mest centrala läget på hela Årstafältet" säger Joakim Alm, VD på ALM Equity.

ALM Småa Bostad har sedan tidigare en markanvisning för bostäder i bostadsrättsform om cirka 9 000 kvadratmeter BTA inom Årstafältet etapp 2n samt en markanvisning för bostäder i hyresrättsform med tomträtt om cirka 12 500 kvadratmeter BTA inom Årstafältet etapp 4B.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige