Image
Thomas Holm.
Thomas Holm. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Åländsk kedja väljer Hemlingby för sin första etablering i Sverige

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med den åländska järnhandelskedjan DAX svenska dotterbolag Swedax. Avtalet avser lokaler i Hemlingby i södra Gävle om knappt 1 100 kvadratmeter med planerad öppning under försommaren.
Publicerad den 11 April 2022

Åländska DAX Trading väljer Hemlingby bland annat för dess strategiska läge samt det goda dagliga kundflödet. Butiken som blir DAX första i Sverige kommer att gå under namnet Swedax. Bolaget kommer att ha ett nära samarbete med den finländska kedjan IKH som sedan tidigare är etablerad i Sverige. Swedax kommer att erbjuda el-, hand och tryckluftsverkyg samt tillbehör. Olika typer av oljor och kemikalier samt trädgårdsutrustning, lantbruksartiklar och båttillbehör kommer också att ingå i utbudet.

– Vi är glada att kunna välkomna Swedax till Hemlingby och Sverige och ser framemot ett långsiktigt samarbete. Deras etablering hos oss är ett kvitto på den nära och lyhörda relation som vi har skapat tillsammans med hyresgästen, säger Thomas Holm, vice vd vid Svenska Handelsfastigheter.

– Det känns väldigt bra att vi har fått möjligheten göra vår första etablering i Sverige i ett A-läge. Närheten till industrin och hamnen var en viktig del i valet av lokal. Det här är en långsiktig satsning för oss och det känns verkligen som att vi hittat rätt hyresvärd i Svenska Handelsfastigheter, säger Michael Sundblom, styrelseordförande i Swedax Trading AB liksom i moderbolaget DAX Trading AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige