Image
Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus köper av Statens fastighetsverk

Transaktioner Akademiska Hus köper fastigheten Växtekologen i Uppsala av Statens fastighetsverk.
Publicerad den 5 Juni 2012
Växtbiologen. Bild: Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus
Växtbiologen. Bild: Akademiska Hus.

Fastigheten (Kåbo 5:7) ligger längs Villavägen, norr om Sveriges geologiska undersökning (SGU) och Geocentrum i Blåsenhusområdet. Här pågår sedan en tid tillbaka även ett detaljplanearbete för en ny förvaltningsbyggnad för universitetet.

– Blåsenhusområdet ligger centralt i Uppsala och har sedan länge utgjort en viktig utbyggnadsreserv för Uppsala universitet. I och med förvärvet säkrar vi att Blåsenhusområdet även fortsättningsvis kan utvecklas till en kunskapsmiljö av högsta kvalitet, säger Hans Antonsson, regiondirektör Akademiska Hus Uppsala.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Krävande marknad för byggande – men det finns ljuspunkter"

Bolag Veidekkes första kvartalsrapport för 2024 är inlämnad och när koncernchef Jimmy Bengtsson och koncerndirektör och CFO Jørgen Wiese Porsmyr presenterar den pratr de bland annat om skillnaden mellan de geografiska marknaderna. Den märks bland annat på att det är tydlig skillnad på tillgången på nya projekt: i de stora städerna är den relativt god – även om konkurrensen är stor – medan men ser en tydlig nedgång i de mindre städerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige