Image

340 nya bostäder i Malmö

BOSTÄDER Nu är det klart för ny skola, förskola och 340 nya bostäder i Bunkeflostrand utanför Malmö.
Publicerad den 15 September 2008

Med den nya detaljplan som stadsbyggnadsnämnden nu godtagit för området kring Gottorps allé blir det möjligt att bygga ytterligare 340 nya lägenheter samt en ny skola med förskola i Bunkeflostrand.

Bostadsbebyggelsen utgörs enligt planen av cirka 18 flerbostadshus i två till fem våningar, medan skolan planeras för cirka 450 elever i åldrarna sex till elva år. Förskolan dimensioneras för 72 barn i åldrarna ett till fem år.

- Efterfrågan på bostäder i Bunkeflostrand är fortfarande mycket stor och vi öppnar med den här planen upp för att fler familjer kan välja att bo i flerbostadshus i det här området. Vi vill att alla områden i staden ska vara blandade i fråga om upplåtelseformer, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande kommunalrådet Anders Rubin (s).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige