Image

100-miljonersinvestering på sportcentrum

TRANSAKTIONER Kunskapsporten tar över det sportcentrum som Hörby kommun håller på att uppföra i Hörby. Sportcentrumet ska vara färdigställt hösten 2009.
Publicerad den 5 September 2008

Hörby kommun uppför ett sportcenter, innehållande badhus, bowling och gym. Entreprenaden utförs av byggfirman NE Persson och beräknas vara färdigställd till hösten 2009. Redan omkring årsskiftet 2008/2009 beräknas gym och bowlinghall kunna tas i bruk.

Hörby kommun och KunskapsPorten har skrivit en avsiktsförklaring om att utveckla samarbetet främst vad avser det nya Sportcentret men också vad gäller vissa förvaltningsfastigheter. Avsiktsförklaringen innebär att KunskapsPorten tar över ägandet och ansvaret för den operativa driften när Sportcentret är färdigställt.

För KunskapsPorten AB innebär detta en investering på drygt 100 miljoner kronor.
- Att investera i ett attraktivt Sportcenter i Hörby, mitt i Skåne, känns som en bra satsning för både KunskapsPorten och Hörby, säger Joakim Ollén, vd Kunskapsporten AB.

- Vi kommer inte bara att äga och förvalta fastigheten utan även driva anläggningen. Denna investering är helt i linje med Kunskapsportens inriktning på profilfastigheter, avslutar Joakim Ollén.

KunskapsPorten är ett fastighetsbolag i Selin-gruppen med inriktning på profilfastigheter, såsom badhus och idrottsarenor liksom teknikcentra och kontorshus med dominerande och tydliga hyresgäster. I Skåne har KunskapsPorten investerat i Kunskapscentrat Norra Station I Hässleholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige