Image

WSP sponsrar OS-seglande medarbetare

PERSONAL Konsultföretaget WSP har valt att sponsra de svenska seglarna Vendela Santén och Therese Torgersson inför deras deltagande vid sommarens OS i Peking. Vendela och Therese seglar i klassen 470 och tog brons vid OS i Athén 2004. Vendela Santén är i det civila anställd som transportanalytiker på WSP. Nu är hon dock tjänstledig för att satsa fullt ut på seglingen.
Publicerad den 28 April 2008

De har gjort bra ifrån sig Vendela Santén och Therese Torgersson i sin 470 vid de senaste årens tävlingar. Med undantag av VM 2007 har de varvat guld och bronsmedaljer i EM, VM och OS sedan 2004. Nu satsar de för fullt inför sommarens OS i Peking och som stöd i ryggen har de bland annat Vendelas arbetsgivare WSP.

- Det känns rätt att på detta sätt få ge vårt stöd till Vendela och Thereses satsning. Att Vendela sedan tidigare är anställd hos oss är förstås en viktig faktor men segling är dessutom en lagsport som ligger väl i linje med WSPs värderingar; förtroende, nytänkande, samverkan, kvalitet och engagemang samt miljömedvetenhet, säger Siv Axelsson, personal- och informationsdirektör på WSP.

Vendela och Therese seglar en så kallad 470, en lätt tvåmansjolle som seglas i både dam- och herrklass vid OS. 470 är en av de mest utbredda seglingsklasserna i världen och till OS tas det endast ut 20 stycken besättningar och som en av de 20 finns i sommar Vendela och Therese. Med sin historik inom detta område får de ses som ett av Sveriges medaljhopp.

- Det är roligt att min arbetsgivare finns med bland våra sponsorer säger Vendela Santén. Att jag valde WSP som arbetsgivare en gång i tiden berodde mycket på deras kompetens och engagemang när det gäller miljöfrågor. Allt detta rimmar nu väl med det seglingen kan tänkas stå för. Samtidigt finns det många paralleller med ingenjörsyrket generellt som noggrannhet, planering och uthållighet. Något jag måste tillämpa både i båten och på kontoret.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige