Image

WSP satsar i Göteborg

Bolag Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035 och behovet av stadsutvecklingstjänster ökar snabbt. För att möta den ökande efterfrågan skapar WSP en ny avdelning med fokus på hållbar stadsutveckling.
Publicerad den 5 April 2018

Syftet med den nya avdelningen ”Miljö & landskap” är att WSP nu tar ett starkare helhetsgrepp för en hållbar stadsutveckling där utredningar, gestaltning och projektering genom hela planeringsprocessen ingår.

– De komplexa projekt som vi står inför i Västsverige kräver gedigen kunskap och ett utvecklat samarbete mellan olika kompetenser, inte minst med de mjuka parametrarna, säger Åsa Erkman, avdelningschef för den nya avdelningen, och fortsätter:

– WSP har kommit långt i utvecklingen av enkla, fungerande verktyg för ekosystemtjänster, verktyg som kopplar samman hela processen från tidiga skeden till byggt område. Detta är mycket viktigt för att hindra att de fina visionerna förloras på vägen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige