Image

Willhem köper av Bonava i Malmö

Transaktioner Willhem köper 178 lägenheter av Bonava före produktionsstart.
Publicerad den 28 November 2016
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

Överenskommet fastighetsvärde är cirka 391 miljoner kronor.

Affären innefattar 77 hyresbostäder och en livsmedelsbutik i Elinegård samt 101 hyresbostäder i Hyllie. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan i båda projekten är cirka 11 700 kvadratmeter.

Samtliga byggnader kommer att vara miljöklassificerade enligt Svanen.

Byggstart är planerad till första kvartalet 2017. Willhem kommer att ta över projekten och förvaltningen efter det att bostäderna är färdigställda.

- Vi är glada över att förvärva nyproduktion i två av Malmös mest attraktiva områden. På det sättet stärker vi vår position i Malmö och breddar vårt erbjudande till marknaden ytterligare, kommenterar Mikael Granath, vd på Willhem.

- Det är glädjande att genomföra dessa affärer i Malmö. Försäljningen av dessa hyresrätter ligger i linje med vår strategi att utveckla fler hyresrättsprojekt i Sverige, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige