Image

Wihlborgs köper Gängtappen på Dockan

TRANSAKTIONER Wihlborgs köper kontorsfastigheten Kranen 3 i Malmö, i folkmun kallad för Gängtappen. Huset kommer nu att genomgå en modernisering och efter den räknar Wihlborgs med att ha investerat 340 miljoner kronor i fastigheten.
Publicerad den 6 April 2009

Huset, som har 15 våningar och omfattar 15 000 kvadratmeter kontor, uppfördes 1958 som huvudkontor till Kockums. Tillträde sker under andra kvartalet 2009.

- Gängtappen är en fastighet som vi länge har sneglat på. Den är ett landmärke och den enda kommersiella fastigheten på Dockan som inte Wihlborgs äger. Med förvärvet befäster vi vår styrka ytterligare i Västra Hamnen och på Dockan, säger Anders Jarl.

Huset kommer att genomgå en modernisering och Kockums komprimerar sina ytor så att cirka 5 000 kvadratmeter friställs.

– Efter omvandlingen räknar vi med att ha investerat 340 miljoner kronor och när huset åter blir fullt uthyrt har vi en avkastning på över sju procent. Inkluderat våra pågående projekt har vi nu 137 000 kvadratmeter på Dockan, avslutar Anders Jarl.

– Kockums kärnverksamhet är inte att äga och driva fastigheter och det känns bra för vår del att ett seriöst och långsiktigt företag som Wihlborgs övertar huset och blir vår hyresvärd, kommenterar Kjell Göthe, informationschef för Kockums.

Jones Lang LaSalle har varit rådgivare för säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige