Image

Wihlborgs köper för 160 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Wihlborgs köper kontorsfastigheten Regionhuset i Lund, Landsdomaren 6, för 160 miljoner kronor. Säljare är Region Skåne.
Publicerad den 23 September 2008

Fastigheten har en byggnad med uthyrbar yta om 16 000 kvadratmeter och en byggrätt om cirka 9 000 kvadratmeter. Tillträde sker när Region Skåne flyttar ut ur huset, det vill säga under andra halvåret 2010.

Som tidigare meddelats har Region Skåne och Wihlborgs träffat avtal om ett hyreskontrakt på Dockan i Västra Hamnen, vilket innebär att Wihlborgs kan starta byggandet av ett nytt kontorshus. Region Skåne samlar här sin verksamhet på 8 000 kvadratmeter.

Förvärvet av Regionhuset kommer att redovisas i Wihlborgs räkenskaper i kvartal 3, 2010.

Wihlborgs har sedan förvärvet av Ideon AB 2006 kraftigt ökat sitt fastighetsbestånd i Lund, som i och med denna affär omfattar 107 000 kvadratmeter.

- Eftersom Regionhuset blir tomt ser vi detta som ett spännande utvecklingsprojekt. Vi har varit framgångsrika med vår uthyrning i Lund och den kommande vakansen i Regionhuset öppnar upp fler och nya affärsmöjligheter för Wihlborgs, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter. Dessutom är läget i norra Lund med närheten till Ideon helt i linje med vår strategi att äga väl samlade fastigheter. Detta för att kunna få större effektivitet och erbjuda våra kunder fler möjligheter, avslutar Anders Jarl.

Rådgivare i affären var NAI Svefa Transactions.

Avtalet förutsätter ett positivt beslut av regionfullmäktige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige