Image
Bockasjö tecknar av tal med VVC.
Bockasjö tecknar av tal med VVC. Bild: Bockasjö.

Volvo Car Corporation hyr 8 000 kvadratmeter av Bockasjö

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett hyresavtal med Volvo Car Corporation som betyder att VCC kommer hyra 8 000 kvadratmeter i en av de fastigheter Bockasjö uppför på Hisingen. Inflyttning beräknas ske under våren 2021.
Publicerad den 23 Februari 2021
Annons
Image

Bockasjö befinner sig i stark expansion. Förutom två byggnader som just nu färdigställs på Hisingen, bygger man två logistikcenter i Stockholm. Ett av dessa kommer hyras av Åhléns. Dessa två fastigheter ägs gemensamt med Kilenkrysset.

I Eskilstuna påbörjas inom kort byggnationen av ett nytt logistikcenter som kommer hyras av Apoteket när det står klart i slutet av året. I Bockasjös joint venture med Platzer pågår markarbeten och färdigställandet av mark om cirka 300 000 kvadratmeter som möjliggör byggnation av sex nya logistikcenter på Hisingen. Byggstart för första fastigheten sker efter sommaren.

Pågående byggnationer, markarbeten och planerade investeringar uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor.
– Efterfrågan på logistikytor ökar starkt som en konsekvens av den ökande e-handeln som under 2020 uppgick till cirka 130 miljarder kronor jämfört med 80 miljarder kronor 2019, säger Joakim Hedin, VD på Bockasjö.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Ett tungt maskineri som levererar tillväxt"

Bolag Svenska Nyttobostäder är ett av börsens mest anonyma sexmiljardersbolag. Det unika upplägget gör att åren fram till 2025 i stort sett är utstakade. – Vi är ett tungt maskineri som levererar tillväxt, säger vd Tommy Johansson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY