Image
Bockasjö tecknar av tal med VVC.
Bockasjö tecknar av tal med VVC. Bild: Bockasjö.

Volvo Car Corporation hyr 8 000 kvadratmeter av Bockasjö

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett hyresavtal med Volvo Car Corporation som betyder att VCC kommer hyra 8 000 kvadratmeter i en av de fastigheter Bockasjö uppför på Hisingen. Inflyttning beräknas ske under våren 2021.
Publicerad den 23 Februari 2021

Bockasjö befinner sig i stark expansion. Förutom två byggnader som just nu färdigställs på Hisingen, bygger man två logistikcenter i Stockholm. Ett av dessa kommer hyras av Åhléns. Dessa två fastigheter ägs gemensamt med Kilenkrysset.

I Eskilstuna påbörjas inom kort byggnationen av ett nytt logistikcenter som kommer hyras av Apoteket när det står klart i slutet av året. I Bockasjös joint venture med Platzer pågår markarbeten och färdigställandet av mark om cirka 300 000 kvadratmeter som möjliggör byggnation av sex nya logistikcenter på Hisingen. Byggstart för första fastigheten sker efter sommaren.

Pågående byggnationer, markarbeten och planerade investeringar uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor.
– Efterfrågan på logistikytor ökar starkt som en konsekvens av den ökande e-handeln som under 2020 uppgick till cirka 130 miljarder kronor jämfört med 80 miljarder kronor 2019, säger Joakim Hedin, VD på Bockasjö.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige