Image

Victoria Park fortsätter öka substansvärdet

Bolag Victoria Parks substansvärde når i Q1-rapporten 22,25 kronor per aktie (13,84). Vid årsskiftet var värdet 20,08 kronor.
Publicerad den 26 April 2017
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

Intäkterna ökade med 46 procent till 257 Mkr (176).

Förvaltningsresultatet ökade med 67 procent till 70 Mkr (42), motsvarande 0,29 kr per aktie (0,19).

Substansvärdet ökade med 61 procent till 22,25 kr per aktie (13,84).

Belåningsgraden uppgick till 55 procent (57) och soliditeten till 36 procent (34).

- Det är glädjande att vi kan leverera ännu ett starkt kvartal och därmed konstatera att vår lagda strategi skapar värde och driver tillväxt. När vi, som en av pionjärerna, fokuserade på de svenska miljonprogrammen för några år sedan var det många som visade sin skepsis. Idag blåser det andra vindar inom vårt segment och vi fortsätter att höja attraktionskraften i våra bostadsområden, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige