Image

"Vi är i chock"

POLITIK Ernst Rosén AB köpte det slitna turisthotellet på Marstrand med ett syfte: Att riva det och bygga ett nytt hus med bostadsrätter. Men nu har Kungälvs kommunstyrelse satt stopp för planerna.
Publicerad den 12 Juni 2008

Politikerna har beslutat att den gamla detaljplanen ska stå fast: Att fastigheten ska användas till hotellverksamhet, skriver Kungälvs-Posten.
- Vi är i chock, säger Jerker Olsson på Ernst Rosén AB, till Kungälvs-Posten.

Ernst Rosén sitter nu med en dyr fastighet som de inte har en aning om vad den ska användas till.

- Som det ser ut nu så har vi inte det. Vi levde i den tron att vi hade en pågående dialog med politikerna, så det här var mycket överraskande. Och det är ett understatement, säger Jerker Olsson.

Han menar att det inte går att bygga upp ett nytt hotell på platsen.
- Det går inte i den lilla skalan. Det blir för litet i förhållande till de investeringar som måste göras, säger Olsson till Kungälvs-Posten.

Kungälvs oppositionsråd Miguel Odhner (s):

- Jag har hela tiden menat att vi behöver fler hotell på Marstrand. Och vi har entreprenörer som är intresserade, säger han till Kungälvs-Posten.

Odhner stöder mycket av sitt ställningstagande på de remissinstanser som påtalat turisthotellets stora kulturhistoriska betydelse.

- Staten har bedömt att ett annat verksamhetsområde skulle strida mot riksintresset. Då får vi rätta in oss i ledet, säger han.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige