Image
Emil Augustsson.
Emil Augustsson. Bild: Veidekke

Veidekke tillsätter VDC-ansvarig

Karriär Veidekke satsar på digitalisering och rekryterar Emil Augustsson som VDC-ansvarig.
Publicerad den 4 Februari 2019

Målsättningen är hög och Veidekke har med sin lean-inspirerade involveringsfilosofi lagt stort fokus på att skapa ökad effektivitet och bättre lösningar genom digitaliseringens möjligheter och en digital förnyelse. Nästa steg i utvecklingsresan är att på en ännu högre nivå integrera våra processer och verktyg för projektstyrning med det digitala byggandet. Den utvecklingen kräver ny kompetens och där kommer Emil Augustssons erfarenhet utgöra en viktig del.

– VDC är vårt viktigaste digitaliseringsinitiativ och direkt avgörande för att öka vår produktivitet. Med Emil Augustsson stärker vi ytterligare kompetens kring detta viktiga område och gör oss mer redo för klivet in i framtiden, säger Emile Hamon, ansvarig för verksamhetsutvecklingen på Veidekke Sverige.

– Att komma till Veidekke, ett företag som verkligen tar digitaliseringen på allvar, är fantastiskt. Det ska bli ett nöje att få vara med och driva byggprocessens effektivisering med hjälp av VDC. Det finns många utmaningar inom dagens byggbransch, och jag ser fram emot att utveckla arbetet med digitala verktyg för att skapa mer värde i varje steg av byggprocessen, säger Emil Augustsson, VDC-ansvarig på Veidekke Bygg.

– Byggbranschen står inför stora utmaningar och för att leda utvecklingen framåt måste vi idag skapa produkter som vi inte vet att vi kommer att behöva inom fem år. Genom att implementera obrutna informationsflöden, VR, AR, AI, robotar etc. ökar vi Veidekkes konkurrenskraft. Hela branschen står inför denna förändring. För att ta klivet in i framtiden måste vi innovera mer och involvera fler. Om inte vi förändrar byggbranschen kommer någon annan att göra det åt oss.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige