Image
Veidekke ska bygga Västlänkens deletapp Haga-Otterhällan.
Veidekke ska bygga Västlänkens deletapp Haga-Otterhällan. Bild: Veidekke

Veidekke ska bygga Västlänkens deletapp Haga-Otterhällan

Bygg/Arkitektur Veidekke har nu fått uppdraget av Trafikverket att bygga Västlänkens deletapp Haga-Otterhällan i centrala Göteborg. När upphandlingsprocessen startade, innan projekteringen var färdigställd, angavs ett kalkylerat värde om 430 miljoner kronor. Projektet startar omgående och förväntats vara färdigställt våren 2029.
Publicerad den 9 Juli 2024

– Vi är väldigt nöjda över att ha fått uppdraget att bygga deletapp Haga-Otterhällan. Det visar att vi och vår organisation har förtjänat förtroendet för utmanande projekt med denna komplexitet, säger Fredrik Indevall, regionchef på Veidekke Anläggning Väst.

Otterhällan är den andra av de fem entreprenaderna som handlas upp i Haga. Delprojekt Ot-terhällan består av en bergtunneldel mellan delprojekt Rosenlund och delprojekt Stora Hamn-kanalen. Kontraktet omfattar en sträcka på ungefär 500 meter mellan Rosenlundsplatsen och Hamnkanalen och består av en dubbelspårstunnel och två servicetunnlar i berg.

Genom delprojektet kommer Västlänken att passera ett antal underjordiska konstruktioner, till exempel Götatunneln, garage och skyddsrum samt anlägga två stycken betongbroar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige