Image

Veidekke ska bygga 3 000 Svanenmärkta bostäder

Bygg I dag inviger Veidekke Nordens första Svanenmärkta flerbostadshus i Stockholm (36 lägenheter i Hägersten). Huset har hälften av koldioxidutsläppen jämfört med ett vanligt bostadshus. Veidekke planerar en storsatsning på Svanenmärkta bostäder.
Publicerad den 29 Augusti 2011

Efterfrågan på miljömärkta hus i Sverige är samtidigt stor: 7 av 10 svenskar vill ha miljömärkta bostäder och många kan tänka sig att betala mer för det, visar en undersökning genomförd av Veidekke.

- Sju av tio svenskar väljer en Svanenmärkt bostad framför en som inte är det. Det är inte bara en läpparnas bekännelse till det moraliskt rätta alternativet – det finns en betalningsvilja bakom övertygelsen att välja klimatsmart och miljömärkt. Därför kommer Veidekke Bostad inom den närmsta tio åren bygga minst 3 000 Svanenmärkta bostäder, säger Per-Martin Eriksson, vd Veidekke Bostad AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige