Image
Kungsviken Exteriör.
Kungsviken Exteriör. Bild: Veidekke

Veidekke i JV: Gör om båtmagasin till bostäder

Bygg/Arkitektur I Kungsviken norr om Göteborg kommer Veidekke tillsammans med Bra Boende Centralt (BBC) genomföra sitt första joint venture-samarbete enligt Veidekkes nya affärsmodell där båda parter är delaktiga i utvecklingen av projektet. Projektet beräknas vara färdigställd under våren 2023.
Publicerad den 30 December 2021

Projektet är en ombyggnation av ett befintligt båtmagasin och omfattar 23 stycken unika bostadsrätter samt 13 stycken sjöbodar i markplan. Lägenheterna är mellan 1–3 rum och kök om ca. 35 kvm – 100 kvm. Samtliga bostäder kommer ha en härlig balkong eller terrass och vissa av de större lägenheterna kommer ha ett generöst loft. Utöver garageplatser och övriga hamnfaciliteter på markplan så kommer det även finnas en relaxavdelning med dusch och bastu med utsikt över hamninloppet.

– Det har varit ett mycket givande samarbete. Veidekke är en entreprenör som har stor förståelse för hela processen och hela tiden har ögonen på målet, en nöjd slutkund. Vi har på väldigt kort tid fått ihop en projektgrupp med spetskompetenser i alla discipliner som samarbetar friktionsfritt mellan bolagen och externa resurser. Projektet ligger ganska långt ifrån ett normalt bostadsprojekt men alla i projektgruppen känner sig enbart motiverade av utmaningen. Det är otroligt roligt och spännande att få vara en del av projektet och vi är otroligt stolta över den produkt som vi snart kommer att presentera för marknaden, säger Oscar Taube, vd Bra Boende Centralt.

Affärsmodell Eiermodell inom kunderbjudandet Enkelt&Greit

Eiermodellen handlar om delägarskap, där parterna tar gemensamt ansvar genom hela projektet. Båda parter är med från start och kan välja att tillsammans bilda ett joint venture-bolag. Med Eiermodellen blir de gemensamma intressena styrande i samarbetet och parterna bidrar med sina respektive kompetenser för att leverera det totalt sett bästa projektet.

– Inom Veidekke är begreppet "involvering" centralt för hur man tillsammans ska uppnå bästa resultat. Det är därför otroligt glädjande att vi nu i projektet Kungsviken ingår samarbete med BBC, ett bolag som på många sätt förkroppsligar denna filosofi. BBC har hög kompetens med en prestigelös inställning, där bästa idé alltid trumfar. Just detta har bidragit till att vi nu sömlöst jobbar som ett team mot ett gemensamt mål. Jag ser verkligen fram emot ett fortsatt lyckat samarbete i Kungsviken och förhoppnings flera projekt i framtiden tillsammans med BBC, säger Stefan Wegner, regionchef Veidekke Bygg Väst.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige