Image

Veidekke byggstartar i Helsingborg

BYGG Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad, Peter Danielsson, tog på fredagen det första spadtaget för Veidekke Bostads nya åttavåningshus i Rydebäck.
Publicerad den 20 April 2009

- Jag är glad att vi kommer igång med projektet, säger regionchef Claes Jeppsson på Veidekke Bostad i Skåne.

- Det är vårt första projekt i Helsingborgs stad och jag ser detta som början på ett långt och fruktbart samarbete mellan Veidekke och kommunen. Läget kunde inte vara bättre i Rydebäck med en placering precis invid Pågatågsstationen blir hela regionens arbetsmarknad lätt tillgänglig för de boende, fortsätter Claes Jeppsson.

- Projektet omfattar 28 bostadsrätter. Intresset för projektet har varit stort trots finansoron och det är ännu ett tecken på att bostadsmarknaden i Skåne har kommit igång igen, säger Claes Jeppsson.

Byggnaden
Bostadsrättsföreningen Havstornet
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Adress: Rydebäcks Stationsgata
Totalentreprenör: Veidekke Bostad AB
Byggherre: Brf Havstornet
Arkitekt: VERA Arkitekter
Byggentreprenör: Veidekke Entreprenad AB, Region Skåne

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige