Image

Vd vill klyva sitt eget bolag

BOLAG Owe Nilsson, vd för kommunala Lekebergsbostäder vill dela på bolaget. -Klyv Lekebergsbostäder, ett bolag för hyresbostäderna och ett för kommunens fastigheter, föreslår han.
Publicerad den 26 Augusti 2008

Redan när Lekebergsbostäder började ta över kommunens fastigheter 2005 fanns det en viss oro bland hyresgästerna i bostadsbolaget 375 lägenheter för att de skulle få vara med och betala eventuella hyresförluster i de kommunala lokaler, skriver Nerikes Allehanda. Då, för tre år sedan, förklarade bostadsbolagets ordförande att det skulle förhindras genom att hyreslägenheterna och kommunens fastigheters bokföring fördes var för sig.

- Vid den tiden såg styrelsen fördelar att ha allt i ett bolag och ha skild bokförening. Nu tycker vi att det finns vissa nackdelar med det och har därför lagt fram förslaget för kommunstyrelsen att dela på bolaget, säger Owe Nilsson till Nerikes Allehanda.

Eftersom det bara var en information vet inte Owe Nilsson i dag hur kommunstyrelsen kommer att ställa sig till förslaget.

- Det ska upp ett varv till och tanken är sedan att om kommunstyrelsens ledamöter är positiva ska förslaget upp i fullmäktige i november.
Om fullmäktige godkänner förslaget går ärendet därefter vidare till Bolagsverket.

- Det nya bolaget måste registreras juridiskt och det betyder att först i början av nästa år kan bolaget delas upp i två bolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige