Image

Väsbyhem köper bostadsprojekt av Brabo

TRANSAKTIONER Väsbyhem köper ett bostadsprojekt av Brabo i centrala Upplands Väsby för 133 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Januari 2010

Fastigheten består av 57 lägenheter, ett garage under en grön gård och sex kommersiella lokaler, med en total uthyrningsbar yta om 4 900 kvadratmeter.

Inflyttning beräknas kunna ske under oktober 2010.

- Fastigheten som förvärvas uppfyller alla de höga krav som vi ställer på kvalitet och låg energiförbrukning, så det var glädjande att vi kunde genomföra den här affären. Energiförbrukningen kommer att uppgå till maximalt 75 kilowattimmar per kvadratmeter uthyrningsbar yta och år, vilket ytterligare förstärker vår roll som en huvudaktör att bidra till ett hållbart byggande i Upplands Väsby säger Väsbyhems vd Ulf Dohnhammar i en kommentar till affären.

- Vi är glada och stolta att få vara med och utveckla en mer levande stadsmiljö i Upplands Väsby med miljöklokt och effektivt byggande. Samarbetet med Väsbyhem i denna affär ser vi som mycket positivt och ytterligare en möjlighet för oss att utveckla fler bostäder i kommunen, säger Fredrik Mattsson, vd för Brabo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige