Image

Väsbyhem bygger rökfritt

BYGG Väsbyhem bygger tre punkthus om sex våningar – helt i trä. För att få hyreskontrakt måste hyresgästen intyga att ingen kommer att röka i lägenheten – inte heller på balkongen.
Publicerad den 5 Mars 2009

Sammanlagt byggs 72 lägenheter i området Brunnby Park, i Upplands Väsby. Den första huskroppen ska stå inflyttningsklar den 1 oktober i år och byggare är Lindbäcks Bygg AB.

Byggnaderna kommer även att bli Väsbyhems i särklass bästa ur energisynpunkt med en förbrukning om endast 75 kWh per kvadratmeter boyta.

- Det är jätteroligt att vi som byggherre kan bidra till minskade koldioxidutsläpp och därigenom bidra till att minska Väsbyhems påverkan på den globala uppvärmningen fortsätter säger Väsbyhems vd Ulf Dohnhammar.

- Dels binds kol genom att konstruktionen är helt i trä, dels kommer huset att vara otroligt välisolerat och utrustat med den senaste tekniken för värmeåtervinning, vilket ger den låga förbrukningen av energi.

En nyhet i denna nyproduktion är att ett villkor för att få teckna kontrakt på en lägenhet är att man intygar att man varken som hyresgäst eller som gäst till hyresgäst får röka i lägenheten, på balkongen och inom en viss given markyta runt huskroppen.

- Vi vet att många av våra hyresgäster har problem med att röklukt från bland annat balkonger tränger in i grannars lägenheter och vill därför fortsätta vår satsning på olika människors individuella behov. Vi har redan tidigare ungdomsbostäder, allergibostäder och seniorbostäder. Nu får vi ytterligare en uppskattad boendeform i vårt sortiment, säger Ulf Dohnhammar.

Fakta
AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby kommun. Bolaget äger 6 370 lägenheter och 45000 kvadratmeter lokaler. Omsättningen för 2008 uppgick till 503 miljoner kronor och soliditeten till 45,1 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige