Image

Vasakronan hyr ut i Stockholms city

Uthyrning Vasakronan hyr ut 1 850 kvadratmeter butiksyta till Awesome Rags på Regeringsgatan/Hamngatan i centrala Stockholm.
Publicerad den 22 Juni 2011

Awesome Rags butiksyta är fördelad på två plan och kontraktet löper under åtta år. I december slår man upp portarna.

Vasakronan arbetar sedan en tid tillbaka med att omvandla kvarteret runt Regeringsgatan/Hamngatan. Ambitionen är att erbjuda de cirka 50 000 människor som dagligen rör sig i östra city ett attraktivt shoppingkvarter med högkvalitativ handel. I dialog med Stockholms stad, andra fastighetsägare och handlare verksamma i området är ambitionen också att skapa ett tydligare shoppingstråk längs hela Regeringsgatans sträckning.

- Vår vision för det här kvarteret är tydlig. Vi vill skapa en handelsdestination som erbjuder medvetna kunder en unik mix av mode- och inredningsbutiker, restauranger och caféer. Området ska bli en självklar destination för människor som söker det där lilla extra, säger Frida Lampel, affärsområdeschef på Vasakronan.

Illums Bolighus och Desigual är två av de företag som valt att nyetablera sig längs Hamngatan. Även på Regeringsgatan fylls lokalerna med nya hyresgäster och under våren 2011 öppnade bland annat en ny food court med företag som Panini, Fattoush, Coco Vaja och Roppongi.

- Vi har letat efter en lokal i toppläge med egen entré från gatan, där vi kan utveckla vårt konceptet till en helhet. På Hamngatan finns utmärkta förutsättningar för det, säger Göran Eriksson, en av delägarna i Awesome Rags.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige