Bakgrunden är att flera universitet och högskolor i storstadsregioner uppger sig ha problem att rekrytera studenter på grund av att det är svårt att få tag på en bostad.
De lärosäten som får tillstånd att bedriva uthyrning av studentbostäder är: Uppsala universitet, Lunds universitet, Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Karolinska institutet, Kungl. Tekniska högskolan, Malmö högskola, Södertörns högskola och Sveriges lantbruksuniversitet.
- Detta är en viktig reform. Det är inte rimligt att studenter ska tvingas välja bort sin drömutbildning för att det inte finns tillräckligt med studentbostäder. Detta går också hand i hand med regeringens linje att universitet och högskolor ska få bestämma mer över sin egen verksamhet, säger högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (FP).
I propositionen ″En akademi i tiden - ökad frihet för universitet och högskolor″ som lades i våras aviserade regeringen att denna förändring skulle komma. Nu har de faktiska besluten som gör uthyrning av studentbostäder möjlig fattats.
Möjligheten för dessa nio lärosäten att hyra ut studentbostäder är ett pilotprojekt som löper över fem år - 2010 till 2015. De lärosäten som önskar kan påbörja verksamheten omgående.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.