Image

Unikt ljudkoncept på Avalon Hotel

SVERIGE Designhotellet Avalon i Göteborg har som första hotell i landet använt ljud i inredningen. - Ett unikt uppdrag för ett unikt hotell, säger Olle Niklasson, akustisk formgivare på Audiotechture, som fick uppdraget.
Publicerad den 8 Januari 2008

Genom att tillföra och använda ljud för att skapa karaktär, för att profilera, för att förstärka uttryck och för att skapa välbefinnande läggs ytterligare en dimension till designhotellet på Kungsportsplatsen i Göteborg.

- Mig veterligen har inget hotell gjort något liknande, så det här är ett unikt projekt, säger Olle Niklasson.

Han är noga med att understryka att det inte är ljuddesign man gör. Det vill säga, de tillverkar inga nya ljud. Inte heller är den akustiska formgivningen att jämställa med konst, eller musik.

- Nej, detta handlar om funktion, det är uppgiften. Det ska förstärka och addera till befintlig miljö. Ljuden ska också fungera för alla slags människor, på ett sätt som musik inte kan eftersom musik blir så kulturellt färgat.

I nuläget finns tre installationer på hotellet, och det är inte osannolikt att det blir fler i framtiden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige